Data Club groep 5 t/m 8

Seizoen 2017-2018

Altijd op vrijdag, 19:00 – 20:30 uur, in Trinitas. Eigen bijdrage €1,- 

Datum

Thema (onder voorbehoud)

22 september 2017

Back to Club!

13 oktober 2017

Licht & Donker

17 november 2017

Sirkelslag

1 december 2017

Sinterklaas

22 december 2017

Kerstdiner (tijden aangepast)

19 januari 2018

Filmavond

16 februari 2018

Steekje los

16 maart 2018

Voorjaar in je bol

13 april 2018

Oranje boven

18 mei 2018

Game Party

9-10 juni

Clubkamp

Nieuw spaarproject kinderkerk, C4Y en catecheses

Stel je voor: je moet uit je land vluchten, omdat het daar niet veilig is. Je komt in een vreemd land terecht, waar de mensen een andere taal spreken en waar ze andere gewoontes hebben. Je leeft samen met andere mensen, die ook gevlucht zijn. Soms komen ze uit hetzelfde land als jou, maar soms ook uit een ander land. ’s Nachts heb je nachtmerries en beleef je alle nare ervaringen weer. Overdag denk je ook vaak aan alles wat je in je jonge leven hebt meegemaakt. Doordat er weinig afleiding is, komen deze gedachtes vaak terug. Je kunt wel wat vrolijkheid in je leven gebruiken

Gezinnen die uit hun land vluchten komen in Nederland in een asielzoekerscentrum terecht. De kinderen van deze gezinnen gaan hier naar school, maar ze horen er niet echt bij. In de asielzoekerscentra zijn minimale voorzieningen. En elke dag leven ze in onzekerheid: mag ik hier blijven of niet? Het is moeilijk om je in een dergelijk situatie te ontwikkelen tot een gezonde volwassene.

Stichting Vrolijkheid probeert deze kinderen te helpen. Door middel van kunst kunnen deze kinderen hun creatieve ei kwijt. Het aanbod is breed, waaronder verhalen vertellen, theater maken en schilderen. Wat kinderen zelf willen en het vertrouwen in eigen kracht staat centraal. De stichting brengt vrolijkheid om de kinderen te helpen hun ervaringen te verwerken.

In het asielzoekerscentrum van Burgum loopt een speciaal project, namelijk het Nest project. Het doel van het Nestproject is een veilig nest bouwen voor kinderen die een extra vangnet nodig hebben. De activiteiten worden aangepast op de individuele behoefte van deze kinderen. Naast kunstactiviteiten wordt er bijvoorbeeld ook huiswerkbegeleiding aangeboden.

Wij als leiding van de kinderkerk hebben dit doel voor komend seizoen gekozen, omdat het dicht bij is en actueel. Daarom denken wij dat het de kinderen erg aanspreekt. Wij hopen dan ook een mooi bedrag op te halen voor deze kinderen. Elke zondag wordt er tijdens de kinderkerk gecollecteerd voor dit doel. Wij bevelen dit van harte bij u aan. Meer informatie over dit doel kunt u vinden op www.vrolijkheid.nl


 


Church for you(th) voor tieners

Trinitas: Church4youth (C4Y) :

Er zijn 2 groepen:

Klas 1 en 2 Voortgezet Onderwijs: 2 keer per maand op zondagmorgen
Klas 3 en hoger Voortgezet Onderwijs: 2 keer per maand op zondag morgen

Aan het begin van de kerkdienst gaan de tieners naar C4Y. Doel is: elkaar ontmoeten én bezig zijn met geloof en samenleving. Daarvoor is er steeds een afwisselend programma. Er wordt gebruik gemaakt van film, muziek, spel en gesprek. Soms worden er gasten uitgenodigd.

Dit seizoen werken wij o.a. ook met de Levensparels, wij willen jongeren meer geven hoe je Geloven en Leven hand in hand kunt laten gaan. Hierbij hoort de armband met Levensparels, het is een hulpmiddel voor bezinning, waarmee je dichter bij God en bij jezelf kunt komen. Er zijn achttien 'parels', met verschillende betekenissen. Zo zijn er bijvoorbeeld de liefdesparels, de Godsparel, de nachtparel, de relaxparel en de doopparel. De bijbehorende levensvragen, gedachten en gebeden zijn terug te vinden in een boekje. Het concept is bedacht door de Zweedse priester Martin Lönnebo. In verschillende bijeenkomsten wordt iedere parel besproken en leren we zijn betekenis kennen.

Contactpersoon klas 1/2 als 3 en hoger Willemien Lolkema, tel. 0513-681646

 

Kinderkerk.

Tijdens de ochtenddienst in Trinitas is er kinderkerk. Hier zijn alle kinderen die op de basisschool zitten van harte welkom. 

Tijdens de kinderkerk lezen we ons eigen Bijbelverhaal, praten we hier samen over, zingen we liedjes, 
maken we kleurplaten en knutselwerkjes of doen we een spelletje.

Voor groep 1 en 2 begint de kinderkerk tegelijk met de kerkdienst. Zij mogen voor de dienst al naar hun eigen lokaal (zaal 6a) worden gebracht.

De kinderen van groep 3 tot en met 8 mogen eerst mee de kerk in. Tijdens de kerkdienst wordt de kinderkerktune gedraaid en op het moment dat de voetjes in beeld komen, mogen ze naar hun eigen ruimte gaan.

Tijdens de collecte komen alle kinderen weer terug in de kerk.

Contactpersoon: 

Marja van Ginkel, telefoonnummer: 0513-625211

 

Creche

Tijdens de ochtenddienst op zondag is het mogelijk om uw kind (in de leeftijd tot 4 jaar) bij de creche te brengen om vrij te spelen. Er is een volwassene aanwezig die samen met een aantal jongeren de opvang verzorgt.
U kunt uw kind brengen vanaf 9.15 uur.
Tijdens de collecte kunt u uw kind ophalen om samen de zegen te ontvangen.

 

Club 8-12 jaar

Ben je tussen de 8 en 12 jaar en heb je zin in avontuur, spel en ontspanning op de vrijdagavond? Kom dan naar club! En het maakt niet uit of je lid bent van een kerk of niet. Deelname kost €1,- Welkom!

Contactpersonen: Inge Kooi, Ilse Seijsener en ds. Anne-Meta Kobes

Mail ons op clubtrinitas@gmail.com

 

       

 

Jeugdpastoraat

Als iemand tussen de 0 en 18 jaar in een vervelende situatie zit, ziek is, het moeilijk heeft, willen we daar vanuit de jeugdraad aandacht aan geven. Ook bij feestelijke dingen kan het op prijs worden gesteld dat een reactie vanuit de kerk komt. Deze reactie kan zijn: het sturen van een kaartje, maar ook een bezoekje. De predikanten, ouderlingen en ouders maar ook kinderen zelf kunnen situaties aan de jeugdouderling doorgeven. Op dit moment is Carla Ganzevoort deze jeugdouderling.Copyright © 2014 All Rights Reserved