GEZIEN IN ZUID, HOBBYMARKTIN OUDESCHOOT

Er zit veel creativiteit in Heerenveen-Zuid. Om dat te laten zien, want het mag gezien worden, organiseert de werkgroep Zin in Zuid een hobbymarkt. Met als thema ‘gezien in zuid’, want er is op zaterdag 11 mei veel te zien in zuid.

De Hobbymarkt is vooral een evenement waarop mensen laten zien waar hun passie ligt, waar ze door geïnspireerd raken en wat hen in hun vrije tijd bezig houdt. Hobbyisten en knutselaars laten die dag iedereen die de markt bezoekt meegenieten van wat ze maken, hoe ze dat doen en wat ze al gemaakt hebben en gaan verkopen. Er zijn veel diverse bezigheden en handvaardigheden te zien tijdens de markt in en rond de Sionskerk in Oudeschoot. Dat is van kaarten maken tot houtbewerking, van vilten tot sieraden en lampenkappen, maar ook wordt er geschilderd en getekend. Verzamelaars van mineralen, gereedschap dan wel voetbal tonen hun collectie. De volkstuinvereniging heeft een stand en de imkervereniging neemt een bijenkast mee. Er is een jeu-de-boules baan en er wordt gemusiceerd.

Kortom, wanneer de zon meewerkt en anders ook, is het een gezellig geheel op 11 mei van 11 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags. Met als doel elkaar activeren en inspireren. Want creativiteit mag gezien worden, en misschien doet u of doe jij een idee op om ook eens creatief aan de slag te gaan.

Bezoek de hobbymarkt ‘geZien in Zuid’ bij de Sionskerk aan de Marktweg 55 in Oudeschoot op 11 mei van 11 tot 16 uur. Welkom!

Een korte impressie:  " De geschiedenis van Oudeschoot"  op 8 maart in de Skoattertsjerke

Vrijdag 8 maart organiseerde Zin in Zuid een historische muziekavond.

In een vrijwel volle Skoattertsjerke vertelde Jan A. Mulder, met lichtbeelden, over de geschiedenis van Oudeschoot en omringende dorpen.

Chris Kalsbeek musiceerde van zijn cd Friersk.

De tweede activiteit van Zin in Zuid: Dichter Bij Muziek.

Dichter bij Muziek. Wytze Brandsma en Krijn Dijkstra. Skoattertsjerke.

Diepzinnig. Muzikaal. Zondagmiddag 27 januari.

Gezellige groep mensen. Aandachtig publiek.

De eerste activiteit van Zin in Zuid was een succes….een prachtige muzikale avond met de Nortepé Singers uit Noordwolde.

De aanwezige gasten konden genieten van een gevarieerd programma voor jong en oud met hits van toen en nu en met een knipoog naar Kerst.

Nadien bleven de bezoekers nog even gezellig napraten. Kortom…een geslaagde avond, voor herhaling vatbaar!

Wat vooraf ging...…….

‘Missionair gemeentezijn is niet zozeer Christus brengen daar waar Hij niet is, maar het is veel meer samen met anderen ontdekken waar Hij te vinden is’.
Aldus het beleidsplan van onze eigen missionaire werkgroep in Heerenveen-Zuid (Oudeschoot), waarmee wij zo’n jaar of twaalf geleden van start gingen.
Er is sindsdien al veel in gang gezet. Verscheidene initiatieven die zijn genomen. Activiteiten die tot doel hadden om onze gemeente zichtbaar relevant te laten zijn voor de samenleving. Om een bescheiden bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het dorp en ook daarbuiten.
Met twee prachtige kerkelijke gebouwen in Oudeschoot en met de vele goede relaties die de afgelopen jaren in de wijk zijn opgebouwd, zien wij kansen. Met name op het gebied van zingeving en een gezamenlijke bezinning op maatschappelijke thema’s die ons allemaal raken. Of je nou wel of geen lid bent van een kerk.
Zin in Zuid is een initiatief van de missionaire werkgroep Heerenveen-Zuid.

Recentste berichten