De Protestantse Gemeente Heerenveen is een geloofsgemeenschap waarin we vanuit het evangelie oog hebben voor elkaar, graag leren van de ander en elkaar ruimte geven. Open zijn naar elkaar en naar de samenleving zet ons in beweging op wegen die God met zijn mensen gaat.
Op dit moment is sprake van twee wijkgemeenten: Trinitas en Heerenveen-Zuid. Om te zorgen voor blijvende vitaliteit, gaan de twee wijkgemeenten binnenkort samen. Vanaf dan zijn er vier pastorale wijken en twee vaste vierplekken (Trinitas en Sionskerk).

Vanwege pensionering van één van onze voorgangers zoeken we per 1 januari 2020 een

fulltime predikant (m/v) voor Wijk Zuid

Wij zoeken een predikant die:

• aan de liefde van God woorden, handen en voeten wil geven, in verbondenheid met Jezus Christus;
  • wil bouwen aan het missionaire werk in onze gemeente en affiniteit heeft met buurtwerk (filmavonden, maaltijden, enz.);
  • nadrukkelijk werk wil maken van het pastoraat;
  • in het predikantenteam, samenwerking en collegialiteit hoog in het vaandel heeft;
  • de warme geloofsgemeenschap wil versterken en houdt van korte lijnen;
  • aandacht heeft voor goed verzorgde vieringen met een gevarieerde liturgie;
  • het pastorale team en vrijwilligers kan stimuleren en motiveren;
  • positief staat ten opzichte van mensen die hem/haar in het Fries aanspreken;
  • kan werken met moderne communicatiemiddelen.

Wij bieden:

• een gemeente die midden in de samenleving staat met een missionair/diaconaal accent;
  • een betrokken, trouwe en actieve gemeente;
  • een enthousiast team van vier predikanten;
  • een karakteristieke pastorie, direct gelegen naast de Sionskerk in wijk Zuid.

Nadere informatie:
    Meer informatie over onze gemeente vindt u op onze website. Onder het kopje “beroepingswerk” vindt u alle relevante informatie.

Geïnteresseerd?
Dan maken wij graag kennis met u. Wij ontvangen uw motivatiebrief en CV graag vóór 15 september 2019 via de secretaris beroepingscommissie, Joke Voorintholt (j3r@live.nl). Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Jan Veling, voorzitter  beroepingscommissie (06-23209560).

Recentste berichten